A2a Familiefest

A2a Familiefest

ForståJeg forstår bruksanvisninger.

Harini liker å ha besøk av søsknene sine og familien deres. I kveld skal hun lage kylling tandoori med nanbrød til dem. Først baker Harini nanbrød. Hun følger oppskriften.

fig.117a_MonkeyBusiness_yay-542439.jpg

fig.117b1_claudiodivizia_yay-1117369.jpg

Nanbrød

500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
1/2 pakke gjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 egg

Slik gjør du
Bland mel, bakepulver, salt, sukker og tørrgjær i en bakebolle. Pisk egget og ha egg, olje og yoghurt i bollen sammen med det tørre. Elt alt sammen til en deig.
Hev deigen til dobbel størrelse. Varm opp stekeovnen til 250 grader og sett på grillen.
Del deigen i åtte like store deler. Kjevl deigen til runde nanbrød (cirka en halv centimeter tykke). Sett dem inn i ovnen på øverste rille. Steik nanbrødene i ca. 5 minutter.

Oppgave

Svar på spørsmålene.

Hvor mange spiseskjeer olje må Harini bruke?

Hvor mye gjær skal hun bruke?

Hva skal hun først gjøre med egget?

Når er deigen ferdig hevet?

Hvor mange deler skal Harini dele deigen i?

Hvor lenge skal nanbrødene steike?

Foto 1: Monkey Business/yaymicro.com, foto 2: claudiodivizia/yaymicro.com

© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern