Hvordan skal jeg lage fårikål?

Hvordan skal jeg lage fårikål?

Forstå 11_f†rik†l_01.mp3 Jeg forstår en bruksanvisning.
11_f†rik†l_02.mp3

Sara får praksis i ei stor kantine hos Kantinespesialisten. Kantinespesialisten har mange kantiner i hele landet. En ansatt i kantina skal være kontaktperson for Sara. Hun skal forklare Sara hvordan hun skal gjøre arbeidsoppgavene i kantina. I dag skal Sara lære å lage fårikål. Hun leser oppskriften nøye.

11_f†rik†l_03.mp3

Oppskrift på fårikål (50 personer)

Ingredienser
17 kg lammekjøtt med bein
10 store kålhoder
5 pakker hel pepper
2 dl salt
5 liter vann

11_f†rik†l_04.mp3

Tilberedning
1 Del kålhodene i mindre biter.
2 Legg kål og skiver av kjøtt lagvis i gryta.
3 Strø salt og pepper mellom lagene.
4 Hell over vannet.
5 Kok opp under sterk varme.
6 Senk varmen når vannet koker. La gryta småkoke i ca. 2 timer.

Server fårikål med kokte poteter.

NB: Varmmat som vi serverer til kundene, må alltid holde over 60 grader.
Sjekk temperaturen jevnlig.

11_f†rik†l_05.mp3

Hva gjør en kantinemedarbeider?
Lager mat
Rydder
Setter inn og tar ut av oppvaskmaskinen
Vasker benker, hyller og gulv i kantina
Sitter i kassa
Bestiller varer
Tar imot varer og setter dem på lageret

© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern